Project Description

“Eén boom per behandeling bij MOOI kliniek

Lang hebben we nagedacht wat we als stichting konden doen om iets bij te dragen aan het klimaat. Want wat is er eigenlijk belangrijker op dit moment? Zonder onze aarde zijn we nergens. Alle andere conflicten zijn secondair. Er wordt een hoop politiek gesteggeld over mogelijke oplossingen, maar wat kun je zelf doen wat er echt toe doet, vroegen wij ons af? Dat vonden we nog niet zo makkelijk gevonden.

Per toeval kwamen we uit bij de korte film #Naturenow. Dit filmpje zegt heel goed dat de aarde zelf ons kan helpen het klimaat te herstellen. Hoe dan? D.m.v de oplossing uit de natuur te halen d.m.v. bomen. Een boom is immers een natuurlijke machine die koolstof uit de lucht kan halen, is niet duur en bouwt zichzelf: EEN BOOM! Hoe simpel.

Bomen zijn een “instrument” wat we kunnen gebruiken om ons klimaat te helpen herstellen.

PROTECT, RESTORE & FUND

Protect: regenwouden worden gekapt en verdwijnen snel, we moeten zorgen dat deze “klimaatoplossing” in stand blijft.

Restore: Als de natuur ergens goed in is, is het zelf herstel. Bomen kunnen ecosystmenen helpen weer er bovenop te komen

Fund: stop met het ondersteunen van dingen die slecht zijn voor het klimaat (zoals fossiele brandstoffen) en ondersteun ondernemingen die bijdragen aan een beter klimaat.

Zo simpel is het. Als we allemaal op deze manier een bijdrage kunnen leveren, zorgen we steeds een beetje beter voor onze aarde.

We hebben dit jaar 2 stichtingen uitgezocht die zorgen voor herstel en behoud van regenwoud en aanplanting van nieuwe bomen in Nederland maar ook internationaal. Zo ondersteunen wij de klimaatdoelen en dragen we bij aan het MOOI houden van onze aarde.

MOOI Foundation doneert  per uitgevoerde behandeling in MOOI Kliniek:

  1. RESTORE: 1 boom in Nederland of 1 boom in het tropisch regenwoud van Sulawesi. De wereld heeft meer bos nodig. Om klimaat­verandering tegen te gaan en de biodiversiteit te vergroten, moeten we onze bestaande bossen beschermen, gedegradeerde bossen herstellen en nieuwe bossen planten. Onze MOOI foundation is bomen partner van treesforall.nl.
  2. PROTECT: Elke invasieve behandeling zorgt voor het behoud van een stukje regenwoud op (om precies te zijn 4 m2) in Costa Rica. AdopteerRegenwoud.nl geeft als stabiele en professionele non-profit organisatie een positief tegengeluid op de ontbossing en teruggang van biodiversiteit in de tropen. De MOOI Foundation adopteert in 2023 maar liefst 800 m2 aan regenwoud.
  3. FUND: De MOOI Foundation ondersteunt twee stichtingen die een bijdrage leveren aan dit concept: www.treesforall.nl en www.adopteerregenwoud.nl

Hoe MOOI is dat?!

Logo Trees for All_2021

certificaat